Όταν το hardware θέτει τα όρια

Περνώντας στα τεχνικά θέματα του DiRT 3 και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την τεχνολογία του νέου τίτλου της Codemasters, η εικόνα είναι αναμφίβολα για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή, αλλά όχι στον βαθμό που συνέβαινε το παρελθόν. Η EGO engine είναι υπεύθυνη για ορισμένα από τα λεπτομερέστερα αυτοκίνητα που έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει κανείς μέσω ενός videogame, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα περιβάλλοντα αγγίζουν φωτορεαλιστικά επίπεδα.

Επίσης, το damage model θα αποτελέσει και πάλι μέτρο σύγκρισης για όλους τους υπόλοιπους, ενώ το σημαντικό είναι πως οι αγώνες διακρίνονται για τις υψηλές τους ταχύτητες αλλά και την παντελή έλλειψη προβλημάτων, όπως είναι τα frame drops και τα ενοχλητικά pop ups. Τα καιρικά φαινόμενα έχουν αποδοθεί αρκετά σωστά, και πέρα από τη βροχή και τη λάσπη, το DiRT 3 επαναφέρει τους αγώνες στο χιόνι, κάτι που τόσο έλειπε από τις προηγούμενες προτάσεις. Η εικόνα καταφέρνει να είναι όσο ψυχρή το επιβάλουν οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ενώ και η οδήγηση κάτω από αυτές είναι αρκετά απολαυστική.

Για κάποιον περίεργο λόγο, όμως, η γενικότερη εικόνα δείχνει να έχει χάσει κάτι από την λάμψη του DiRT 2, με ορισμένα εφέ -όπως αυτό της σκόνης για παράδειγμα- να παρουσιάζονται πιο φτωχά, ενώ και το σύνολο οδηγού – συνοδηγού να μην είναι τόσο λεπτομερές στο σχεδιασμό του. Το πέρασμα από το νερό δεν δείχνει εντυπωσιακό, ενώ και οι αντανακλάσεις στα αυτοκίνητα θα μπορούσαν είναι καλύτερες.

Πάντως, παρά το γεγονός πως το DiRT 3 κινείται σε υψηλότατα επίπεδα εμφάνισης, δεν μπορεί κανείς να μας βγάλει από το μυαλό πως ίσως η τρέχουσα γενιά hardware να αγγίζει επικίνδυνα τα όριά της. Σίγουρα η εικόνα είναι μεθυστική, αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχε παραπάνω ισχύ ώστε το interaction με τα περιβάλλοντα να βρίσκεται σε μεγαλύτερα επίπεδα ή το οδόστρωμα να αλλάζει σταδιακά μορφή. Σε έναν αγώνα rally για παράδειγμα, είτε ο παίκτης ξεκινήσει πρώτος είτε τελευταίος, μια χωμάτινη διαδρομή θα έχει πάντοτε την ίδια πρόσφυση, ένα χαρακτηριστικό που γενικότερα αφαιρεί πολλούς πόντους και που στην πραγματικότητα αποτελεί κριτήριο για τη νίκη ή την ήττα. Αλλά αυτό είναι ένα στραβοπάτημα που λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει ο τίτλος, ίσως και να συγχωρείται.

Σε ανάλογα υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και ο τομέας του ήχου, αν και εδώ επιβάλλεται να γίνει η χρήση κάποιου πεντακάναλου ηχοσυστήματος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι "πυροβολισμοί" των εξατμίσεων των αυτοκινήτων του θρυλικού group B θα σηκώσουν στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά, ενώ και το χαρακτηριστικό σφύριγμα του turbo έχει αποδοθεί μοναδικά. Οι συγκρούσεις ακούγονται με έναν ιδιαίτερα πειστικό τρόπο και οι οδηγίες του συνοδηγού θα είναι σαφέστατες και ακριβείς.