Λίγα λόγια για το Game

2012-05-23 17:57

To Battlefield 3 δημιουργείται με τη μηχανή Frostbite 2.0 (FB 2). Η έκδοση αυτή της μηχανής είναι η επόμενη έκδοδση της Frostbite 1.5 που χρησιμοποιήθηκε για το Battlefield Bad Company 2. H FB 2 έχει δημιουργηθεί για να εκμεταλλεύεται πλήρως το DirectX 11 και την αρχιτεκτονική 64-bit. Δεν υποστηρίζει το DirectX 9, και συνεπώς τα Windows XP.

Gameplay 

Το Battlefield 3 έχει τρία modes παιχνιδιου: singleplayer, co-op και multiplayer. Στο singleplayer ο παίκτης παίρνει το ρόλο 3 χαρακτήρων: Του Dmitri “Dima” Mayakovsky, ενός Ρώσου μυστικού πράκτορα, που πρέπει να εμποδίσει την PLR από το να πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα στην καρδιά του Παρισιού. Ο 2ος χαρακτήρας, ο Jonathan “Jono” Miller, ένας Αμερικάνος δεκανέας των Πεζοναυτών καλείται να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις της PLR στην έρημο της Τεχεράνης. Τέλος ο Επιλοχίας Henry 'Black' Blackburn ηγείται μιας πενταμελούς ομάδας σε μια αποστολή εύρεσης και διάσωσης μιας ομάδας Αμερικανών που ερευνούσαν μια πιθανή τοποθεσία χημικών όπλων.

Στο multiplayer για PC οι χάρτες είναι χωρητικότητας 64 παικτών, ενώ για τις κονσόλες 24. Τα modes που υπάρχουν είναι το γνωστό από προηγούμενους τίτλους της σειράς Conquest, το Rush και ένα νέο mode, το Team Deathmatch (TDM). Οι κλάσεις είναι 4: Assault, Support, Engineer και Recon, οργάνωση γνωστή από το Battlefield 2142.

Battlelog 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς εισάγεται το Battlelog, μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών. Το Battlelog παρέχει στατιστικά, φωνητική επικοινωνία και λίστα φίλων. Έτσι οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν, να παίζουν μαζί με τους φίλους τους και να συγκρίνουν τα στατιστικά τους.

Beta 

Για το παιχνίδι διενεργήθηκε μια ανοικτή beta το Σεπτέμβριο 2011, στην οποία είχαν χρονικό προβάδισμα 48 ωρών όσοι προπαρήγγειλαν το παιχνίδι μέσω του Origin ή αγόρασαν την Limited Edition του Medal of Honor.